Monday, January 3, 2011

Lobster Noodle Casserole



これはタイのお料理をアレンジした物、スパイスをいろいろ変えて、味を楽しみます。
山椒を無しにして、タラゴンなんかに変えると、ワインにも合うと思います。





Ingredients:
  • 150g Clear Noodle
  • live lobster
  • 6 cloves Garlic 
  • 1 tsp Black Pepper
  • 1 tsp Coriander seeds
  • ½ teaspoon szechuan pepper
  • 1 cup of any milk or soy milk
  • 1/2 cup Water
  • 3 Tbsp Oyster sauce
  • 2 Tbsp Soy sauce
〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜
    • 300 g とけない春雨
    • 3 ロブスターまたは4 ワタリガニ
    • 6、ガーリック
    • 大さじ1、胡椒
    • 大さじ1 コリアンダー
    • 大さじ半分 山椒
    • 200 cc 牛乳
    • 100 cc お水
    • 大さじ3、オイスターソース
    • 大さじ2、お醤油
    Directions:
    1. Boil lobster for five minutes
    2. soak clear noodle in water 
    3. Cut lobster into parts, keep all juice from lobster
    4. Crush garlic, coriander seeds, Szechuan pepper, 
    5. mix well milk, water, all lobster juice, include green part from head, Oyster sauce , Soy sauce and half amount of garlic paste, put a side
    6. heat olive oil, put a half of garlic paste, cook for 1minute, add lobster, cook for 2minutes, put softened clear noodle and add all mixed milk, cover and cook 10 to 15  minutes with medium low heat.
    7. after cooked, mix  lobster and noodles well.
    8. Please be careful not to over boil.
    9. Then serve
    〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜
    1. ロブスターを5分間ゆでてお湯から出しておく
    2. 春雨を見ずにつける
    3. ロブスターを切る、そのときにでた汁はみそはとっておく
    4. ガーリック、コリアンダー、山椒、胡椒をつぶして、ペースト状に近くする
    5. 牛乳、オイスターソース、お醤油、ペーストの残りの半量、ロブスターの汁とみそをあわせておく。
    6. 土鍋にオイルをひき、ペーストの半分を軽く炒め、かおりがでたら、ロブスターを入れ、ロブスターも軽くいためて、香りを移し、その上に戻した、春雨を入れ、ミルクを注ぎ、ふたをして、15分程、火にかけ、火から下ろして、ロブスターと春雨を良くまぜ、春雨がしっかりスープを吸い込んだところをサーヴする。
    7. 吹きこぼれに注意してください。
      Note: you can use blue crab instead of lobster.

      No comments: